Nabestaanden levensverzekeringen

Nabestaanden levensverzekeringen

Een verzekering voor uw nabestaanden

Een levensverzekering is niet alleen een verzekering waarmee u voor zichzelf zorgt. Ook is de levensverzekering namelijk een verzekering die zorg kan dragen voor uw nabestaanden wanneer u komt te overlijden.

Zo kan een levensverzekering bijvoorbeeld een bedrag uitkeren wanneer de verzekerde komt te overlijden waarmee de uitvaart kan worden gefinancierd, om maar wat te noemen. Hierdoor zorgt u dus indirect voor uw nabestaanden omdat deze kosten anders opgehoest zouden moeten worden door de nabestaanden.

Dit geeft veel mensen een erg prettig gevoel en daarom worden er ook steeds meer levensverzekeringen afgesloten in Nederland.

Zorg voor uw nabestaanden

Wat veel mensen zich vaak niet realiseren is dat ze hun nabestaanden met veel kosten opzadelen wanneer ze geen levensverzekering afsluiten. Zo zal er bijvoorbeeld een uitvaart moeten worden geregeld en de kosten hiervan zijn nou eenmaal aan de hoge kant. Op deze manier zorgt u dus indirect voor uw nabestaanden door een levensverzekering af te sluiten die deze kosten kunnen dekken wanneer u komt te overlijden. Maar u kunt ook op andere manieren uw nabestaanden verzorgen door middel van het afsluiten van een levensverzekering. Hierbij kunt u denken aan:

  • sparen voor toekomstige lasten nabestaanden
  • verzorging van nabestaanden
  • aflossen van schulden

Sparen voor toekomstige lasten nabestaanden

Een van de redenen waarom mensen een levensverzekering afsluiten kan zijn om te sparen voor toekomstige lasten die hun nabestaanden kunnen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten die komen kijken bij een studie van de kleinkinderen van de verzekerde. Door een levensverzekering of lijfrente af te sluiten kunnen deze kosten van de studie van de kleinkinderen gedekt worden en op deze manier verzorgt u dus direct over nabestaanden middels een levensverzekering. Naast de kosten van de studie kan het bedrag dat wordt uitgekeerd door de verzekerings maatschappij ook dienst doen voor het behalen van het rijbewijs of andere zaken voor uw nabestaanden.

Verzorging van uw nabestaanden

Ook is het mogelijk om het bedrag dat wordt uitgekeerd door de verzekerings maatschappij te gebruiken voor de verzorging van uw nabestaanden. Hierbij kunt u denken aan de verzorging van uw kinderen zoals het voorzien in de kosten van het dagelijks onderhoud bijvoorbeeld. Wanneer uw kinderen het niet al te ruim hebben in de financiƫle zin kan een levensverzekering een manier zijn om er voor te zorgen dat uw kinderen niet in de problemen raken als het om geld gaat wanneer u komt te overlijden. Indirect kunnen ze hiermee ook de kosten dekken die komen kijken bij het overlijden van uzelf, die er altijd zullen zijn.

Het aflossen van schulden

Het kan zijn dat sommige schulden die niet zijn afgelost door de overleden verzekerde alsnog afgelost moeten worden. In dit geval zullen deze schulden vaak doorgeschoven worden naar uw nabestaanden en dit kunt u dus voorkomen door een levensverzekering af te sluiten met als doel om uw schulden af te lossen wanneer u komt te overlijden. Een van de schulden die hierbij vaak worden genoemd is de hypotheek die u heeft afgesloten voor de aanschaf van een woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *