Pensioenfonds ABP

Pensioenfonds ABP

Wat doet het ABP pensioenfonds

Het ABP is een stichting die een pensioenfonds vormt voor werkgevers en werknemers die in de sector onderwijs en overheid werkzaam zijn. Inmiddels heeft het ABP meer dan 2,5 miljoen klanten, die allemaal financiële zekerheid geboden wordt bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en pensionering. Het ABP is een bedrijfstak pensioenfonds met een belegd vermogen van meer dan 230 miljard euro.

Dit betekent tevens dat het ABP een van de grootste pensioenfondsen ter wereld is. Doordat het ABP zo groot en erkend is, maakt dit dat het ABP tevens een zeker en gezond pensioenfonds is.

De premie gaat 2016 omhoog

Om verder ook gezond te blijven en alle deelnemers zekerheid te kunnen blijven bieden, is ABP continu bezig met het beleid en de toekomst. Zo is er berekend dat de gemiddelde leeftijd van de Nederlander hoger wordt dan dat de prognose tot nu toe verwacht had. Dit is uiteraard voor al die Nederlanders erg fijn, alleen houdt dit tevens in dat ABP langer pensioen moet betalen. Om dit te kunnen doen zijn er maatregelen nodig. In Augustus 2010 is er al een herstel opslag percentage van 1 procent per jaar doorgevoerd. Daarnaast gaat de pensioen premie in ieder geval per 1 januari nog eens met 0,1 procent omhoog. Andere premieverhogingen zijn nog in beraad, waarover in 2011 meer bekend wordt gemaakt.

Soorten pensioen

Het ABP pensioenfonds heeft meerdere pensioensoorten waar u uit kunt kiezen. Voordat u een keuze maakt is het echter verstandig om u goed te laten voorlichten welke voor- en nadelen deze pensioenen hebben en welk pensioen het beste bij uw wensen past. U kunt bij ABP van de volgende pensioenen gebruik maken:

  • Het ABP Extra Pensioen.
  • Het ABP Partner Plus Pensioen.
  • Het ABP Nabestaanden Pensioen.
  • Het ABP Keuze Pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *